ΑΑΔΕ: Πάγια ρύθμιση για την εξοφλήση οφειλών

ΑΑΔΕ: Πάγια ρύθμιση για την εξοφλήση οφειλών

newsweb.gr


Μια δεύτερη ευκαιρία για να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 12 ή και 24 δόσεις δίνει η ΑΑΔΕ σε χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι ενώ είχαν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση, σταμάτησαν στην πορεία να πληρώνουν τις δόσεις, με αποτέλεσμα να τη χάσουν.

Η ΑΑΔΕ με έγγραφό της διευκρινίζει ότι εάν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4152/2013 μπορεί να εντάξει το εναπομείναν ανεξόφλητο υπόλοιπο της ίδια οφειλής στην πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013.

Επίσης αν ένας οφειλέτης χάσει την πάγια ρύθμιση του ν. 4174/2013 έχει δικαίωμα να εντάξει το ανεξόφλητο υπόλοιπο στη ρύθμιση του ν. 4152/2013.

Η πάγια ρύθμιση χάνεται αν ο οφειλέτης:

Δεν καταβάλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες περισσότερες από μία δόσεις.

Καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για περισσότερο από ένα μήνα.

Δε συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις του στη φορολογία εισοδήματος και στη φορολογία Φ.Π.Α. κατά την περίοδο του υπαγωγής του στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών. Στην περίπτωση αυτή, η υπαγωγή του ίδιου χρέους για δεύτερη φορά σε πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν οι ανεκπλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις (με υποβολή εκπρόθεσμων αρχικών δηλώσεων κ.λπ.

Δεν πληρώσει εμπρόθεσμα ή δεν εντάξει σε ρύθμιση τυχόν νέα οφειλή που θα προκύψει. Στην περίπτωση αυτή, η υπαγωγή του ίδιου χρέους για δεύτερη φορά σε πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει αφού προηγουμένως τακτοποιηθεί η αποπληρωμή της νέας οφειλής.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ