Απατεώνες στέλνουν ψεύτικό email δήθεν από την «ΕΛ.ΑΣ.»

 Απατεώνες στέλνουν ψεύτικό email δήθεν από την «ΕΛ.ΑΣ.»

newsweb.gr


H Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε σήμερα για ένα email που κυκλοφορεί και αποστέλλεται από απατεώνες. Σκοπός του email είναι να εξαπατήσει τους παραλήπτες ώστε να παρουσιαστούν στο αστυνομικό τμήμα για έρευνα.

Το email έχει ημερομηνία 1η Απριλίου 2020, απ' όπου φαίνεται ίσως ότι οι απατεώνες ίσως αποφάσισαν να αποστείλουν το email ελέω Πρωταπριλιάς. Το θέμα φυσικά είναι ιδιαίτερα σοβαρό και η Ελληνική Αστυνομία, εκτός της ενημέρωσης, ζητά από τους πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και να μην ανοίγουν τυχόν συνημμένα αρχεία.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο - απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας:
 

«Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο - μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες. Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.»
 

Ακολουθεί το ψευδεπίγραφο email:
 

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ