Βόλος: Στη φυλακή ο σύζυγος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Βόλος: Στη φυλακή ο σύζυγος που επιτέθηκε σε αστυνομικούς

newsweb.gr


Οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σπίτι του μετά από κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω ενδοοικογενειακού επεισοδίου βρήκαν τον 31χρονο να κινείται να μπει στο αυτοκίνητο με σκοπό να φύγει. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, εκείνος όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά απειλούσε και εξύβριζε τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και δύο μηνών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες (06-11-2018) το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 31χρονο Αλβανό που την Παρασκευή το βράδυ σε κατάσταση μέθης σήκωσε στο πόδι τη συνοικία της Χιλιαδούς.

Οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σπίτι του μετά από κλήση για διατάραξη κοινής ησυχίας λόγω ενδοοικογενειακού επεισοδίου βρήκαν τον 31χρονο να κινείται να μπει στο αυτοκίνητο με σκοπό να φύγει. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, εκείνος όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά απειλούσε και εξύβριζε τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, τους επιτέθηκε τραυματίζοντάς τους με χέρια – πόδια, ενώ όρμησε και σε παριστάμενους.

«Αν τα κάνατε αυτά τα πράγματα σε άλλη χώρα σήμερα δεν θα ήσασταν ζωντανός»

«Αν τα κάνατε αυτά τα πράγματα σε άλλη χώρα σήμερα δεν θα ήσασταν ζωντανός. Βλέπετε τι γίνεται», είπε η πρόεδρος έδρας. Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μετάνοια και επικαλέστηκε την επήρεια μέθης για να δικαιολογηθεί για την πράξη του. «Είχα πιει. Φώναζα, δεν ξέρω τι έκανα. Μετά είδα έναν κύριο να με πλησιάζει. Μου ζήτησε να βγω έξω από το αυτοκίνητο. Δεν ήξερα ότι ήταν αστυνομικός. Έχω      χρόνια να μαλώσω με τη γυναίκα μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα εξεταζόμενος ως μάρτυρας γείτονάς του κατέθεσε ότι είδε τον 31χρονο να κυνηγά τους αστυνομικούς, να τους φωνάζει και να τους εξυβρίζει. Εντούτοις, η σύζυγος του κατηγορούμενου αρνήθηκε ότι νωρίτερα του σκηνικού με τους αστυνομικούς υπήρξε ενδοοικογενειακό επεισόδιο. «Ήμασταν στο σπίτι με τα παιδιά. Ο σύζυγος είχε πιει. Ακούγαμε δυνατά μουσική. Τα παιδιά μπορεί να έκαναν φασαρία, αλλά δεν μαλώναμε», είπε στο δικαστήριο.

Πάντως, στην πορεία της εξέτασής της έπεσε σε αντιφάσεις. Στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα έδρας εάν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχαν ένα επεισόδιο πριν από πολλά όμως χρόνια, αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση. «Ξέρετε δεν είστε υποχρεωμένη να καταθέτετε. Η βία δεν δικαιολογείται ούτε για τα ζώα», είπε τότε η πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Καταπέλτης ήταν η πρόταση του εισαγγελέα έδρας. «Τα αδικήματα τελέστηκαν. Ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να μαλώνει με τη σύζυγο όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Και πράγματι εντοπίστηκε στο Ι.Χ. γιατί ετοιμαζόταν να φύγει. Από την πρώτη στιγμή που κατέφθασαν οι αστυνομικοί άρχισε να εξυβρίζει και να απειλεί. Να τους χτυπά προκαλώντας ελαφριές σωματικές βλάβες», είπε ο εισαγγελέας έδρας προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, δίχως να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ