Εκκληση ιερέα: Αφήστε με να ξαναπαντρευτώ, η σύντροφός μου περιμένει παιδί

Εκκληση ιερέα: Αφήστε με να ξαναπαντρευτώ, η σύντροφός μου περιμένει παιδί

newsweb.gr


Υπό την απειλή της αποσχηματοποίησης από την Τοπική Εκκλησία βρίσκεται ο 47χρονος π. Γεώργιος Δεληκώστας, γνωστός και ως ο ιερέας με τη Χάρλεϊ.

Ο γνωστός ιερωμένος που πέρυσι, μετά την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού να μετατεθεί από την Παναγία Τρύπα στην Κάτω Γατζέα, γνώρισε την «αποθέωση» μέσω του facebook και του «Κινήματος πιστών» που δημιουργήθηκε υπέρ του, κινδυνεύει αυτή τη φορά να χάσει οριστικά και αμετάκλητα το σχήμα του, καθώς εξωθείται από την Ιερά Μητρόπολη σε παραίτηση, επειδή η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους.

Ο 47χρονος ιερέας, έχοντας γνωρίσει την εγκατάλειψη από την πρώην σύζυγό του και έχοντας ταλαιπωρηθεί δικαστικά από την ίδια, απευθύνει έκκληση προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, ώστε το παιδί που θα αποκτήσει με τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία χρόνια, να μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια μέσα σε μία κανονική οικογένεια και όχι εκτός γάμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, μόλις επιβεβαιώθηκε η κυοφορία διαμηνύθηκε στον 47χρονο ιερέα ότι θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αποπεμφθεί από τον ιερό κλήρο.

Ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ωστόσο όχι μόνο δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, έχει ήδη καταθέσει υπόψη του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου ιδιόχειρη προσωπική επιστολή, με την οποία ζητά να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό, πως «ο καρπός της κοιλίας της συντρόφου του είναι απόδειξη αγνής αγάπης».

«Ευλογία η κυοφορία ενός τέκνου»

Το γεγονός ότι ο π. Γεώργιος Δεληκώστας δεν προτίθεται εκούσια να παραιτηθεί, όπως του ζητήθηκε, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως ο ίδιος απέστειλε προσωπική επιστολή στον ίδιο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, με την οποία και του ζητά να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο.

Ο 47χρονος ιερέας, όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, αναφέρεται στο γεγονός ότι η πρώην σύζυγός του τον εγκατέλειψε, γεγονός που τάραξε τη ζωή του αφού είχε συνέπειες στην καθημερινότητά του, αιτιολογώντας την κοινή ζωή που διατηρεί με μία άλλη γυναίκα.

Χαρακτηρίζει «ευλογία» για τον ίδιο την γνωριμία με την τωρινή σύντροφό του, σημειώνοντας πως εκτός από το ότι βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει, τον συνδράμει και στο εκκλησιαστικό του έργο, και συνεχίζοντας αναγγέλλει την κυοφορία της συντρόφου του, λέγοντας πως «η οικογενειακή ζωή του που βάναυσα κόπηκε πριν από λίγα χρόνια, σήμερα ευλογείται από την κυοφορία αυτού του τέκνου».

«Αυτό το παιδί είναι παιδί αγάπης και αποζητά αγάπη. Και αυτή η αγάπη μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ευλογία της οικογένειας, ευλογία διά μυστηρίου, του μυστηρίου του γάμου» φέρεται να λέει επίσης ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, θέτοντας έτσι ευθέως αίτημα να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο.

Επικαλείται μάλιστα την ομόφωνη απόφαση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1923 και η οποία επισημαίνει πως «ουδέν μυστήριον εμποδίζει άλλο μυστήριον. Η ιεροσύνη δεν εμποδίζει τον γάμο, όπως ο γάμος δεν εμποδίζει την ιεροσύνη διά τους διακόνους και τους ιερείς».

Τέλος, καταλήγοντας επικαλείται την ανάγκη για μελέτη και επαναπροσδιορισμό του ευαγγελικού ήθους, που όπως λέει σε ένα σημείο της επιστολής του «δεν επιθυμεί την κατάλυση αλλά την υπέρβαση του νόμου, με γνώμονα πάντα τη Βασιλεία του Θεού».

Να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο, δεύτερος γάμος απαγορεύεται από τους εκκλησιαστικούς κανόνες για τον ιερό κλήρο.

Σε παρόμοια περίπτωση, πριν από λίγα χρόνια στη Μυτιλήνη, ιερέας της περιοχής ενώ ήταν να περάσει από το Επισκοπικό Δικαστήριο, επέλεξε εκούσια να αφήσει το ιερατικό σχήμα, πριν αποσχηματιστεί από την εκεί Τοπική Εκκλησία.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ