Η οδηγία για τις μάσκες και τον κορονοϊό

Η οδηγία για τις μάσκες και τον κορονοϊό

newsweb.gr


Μέχρι στιγμής 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid- 19 στην Ελλάδα

Στη χρήση της μάσκας ως προστατευτικό μέσο από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Η χρήση μάσκας συστήνεται για τους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, θέτοντας νωρίτερα το ερώτημα «θα μπορούσαν όλοι να φορούν μάσκες προσώπου;».

Συγκεκριμένα σχετικά με τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επανέλαβε πως στις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΠΟΥ εξακολουθείται να συστήνεται να μην φορούν μάσκες οι πολίτες, εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν.

Μάλιστα, τόνισε ότι μάσκα θα πρέπει να φορούν τα μέλη του προχωπικού των νοσοκομείων και άτομα τα οποία φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι μαζική χρήση μάσκας μειώνει την εξάπλωση. Συστήνεται ομως για τους επαγγελματίες της Υγείας. Και για την κάλυψη του στόματος και της μύτης όσων ασθενών νοσούν. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την ανάγκη απόστασης».

Ογδόντα δύο νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.314. Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 85 άτομα είναι διασωληνομένα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 49.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ