Πάνω από 80 κουκουλοφόροι ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς(VIDEO)

 Πάνω από 80 κουκουλοφόροι ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς(VIDEO)

newsweb.gr


Θα πεθάνετε σήμερα θα σας σκοτώσουμε .Αυτά φώναζαν την ώρα που έριχναν μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς, οι πάνω από 80 κουκουλοφόροι που χθες κατάφεραν όχι μόνο να φτάνουν στο Αστυνομικό Τμήμα και να τραυματίσουν τέσσερις αστυνομικούς, αλλά και να φύγουν σαν κύριοι από το κέντρο της πρωτεύουσας την ώρα που το ρολόι έλεγε μόλις εννέα το βράδυ.

Οι αστυνομικοί όπως αναφέρει το cnn.gr, περιέγραψαν στους συναδέλφους τους την επίθεση, την οποία δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν δολοφονική. Οι άνδρες που ήταν στην κλούβα στην οποία επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι, είπαν στους συναδέλφους τους:

«Εμφανίστηκαν ξαφνικά και χωρίστηκαν σε ομάδες, η μια ομάδα άρχισε να ρίχνει μολότοφ στη κλούβα, η δεύτερη πέρασε το δρόμο και πήγε απέναντι που υπάρχει ένα ξενοδοχείο και έξω βρίσκονταν συνάδελφοι και άρχισαν να τους χτυπούν ενώ μια τρίτη ομάδα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο οδηγός της κλούβας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και τότε κάποια άτομα τού έκλειναν την πόρτα για να εγκλωβιστεί το όχημα μέσα στις φλόγες και τους καπνούς ...»

Η ομάδα που έφτασε στο Τμήμα σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, είχε εμπροσθοφυλακή άτομα γεροδεμένα που κρατούσαν πτυσσόμενα γκλοπ και αρχικά πετούσαν τις μολότοφ προς τον πρώτο όροφο, με σκοπό να κάψουν την εξωτερική πινακίδα του κτιρίου. Όμως στον ίδιο όροφο υπάρχουν τα κρατητήρια και από θαύμα η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου. 

Το σχέδιο των κουκουλοφόρων φάνηκε απόλυτα οργανωμένο και συντονισμένο σε αντίθεση με την αστυνομία, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να εντοπίσει από πού διέφυγαν τα 80 άτομα! Απορία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, τελικά δεν έγινε καμία προσαγωγή υπόπτου για την δολοφονική επίθεση. 

Το πιο σημαντικό ερώτημα πάντως παραμένει το γεγονός ότι η κρατική Ασφάλεια αδυνατούσε και πάλι να έχει την παραμικρή εικόνα για μια τόσο μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων που διένυσε μια μεγάλη απόσταση για να φθάσει στο σημείο που πραγματοποίησε την επίθεση. Το επιχείρημα ότι «από κάπου συγκεντρώθηκαν ένας ένας» είναι μάλλον έωλο καθώς η ομάδα δεν αποτελούνταν από λίγα άτομα αλλά από δεκάδες. 

Οι Αρχές Ασφαλείας ανησυχούν ότι οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε νούμερο ένα στόχο αυτή τη περίοδο και δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις. 

Αντιδράσεις για την καταδρομική επίθεση 

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χθεσινή, καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας από ομάδα κουκουλοφόpων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάλεσε σήμερα στις 11:45, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, «όπου οι συνάδελφοί τους δέχθηκαν δολοφονική επίθεση», όπως έγραψε σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο.  Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέλαβαν την επίθεση, ως «μήνυμα» αντιποίνων για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη.

Χθες το πρωί ξεκίνησε  το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» σε όλη τη χώρα, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών, με βασική φιλοσοφία δράσης την αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την πρόληψη της παραβατικότητας. Για πρώτη μέρα, όπως επεσήμαιναν αστυνομικοί κύκλοι, δεν ήταν ιδιαίτερα αποδοτικo.

 

Μαυροειδάκος: Ηθελαν νεκρό

Καρέ καρέ περιέγραψε την καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας ο γ.γ.  των Ειδικών Φρουρών.

Για «αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν νεκρό αστυνομικό» κάνει λόγο ο Στράτος Μαυροειδάκος, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας.

Όπως περιέγραψε στο «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, «περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη».

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών αστυνομικών, ο Στ. Μαυροειδάκος είπε πως οι τρεις από τους συναδέλφους του πήραν εξιτήριο από το 401, ενώ ο τέταρτος παραμένει νοσηλευόμενος, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών τόνισε ότι δεν υπάρχει «πολιτική βούληση να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Τέλος, αναφέρθηκε σε «γυμνασμένους» δράστες που πήγαν στην Ομόνοια με γκλομπ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «στρατολόγησή τους από τους αναρχικούς».

«Και εμείς καθόμαστε εδώ μοιρολατρικά…», κατέληξε

 Αδ. Γεωργιάδης: Ντροπή

«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλί

ΚΙΝΑΛ: Θρασύτατη επίθεση

Αντιδρώντας στην επίθεση, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η «η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

με πληροφορίες από cnn, ant1


ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ