Θλίψη στους Βουλιαράτες. Αύριο η κηδεία του 35χρονου

Θλίψη στους Βουλιαράτες. Αύριο η κηδεία του 35χρονου

newsweb.gr


Την Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου παραδόθηκε στην οικογένειά του μία εβδομάδα μετά το πρώτο επίσημο αίτημα στις αλβανικές Αρχές. Ο απεσταλμένος του CNN Greece, Κώστας Πλιάκος βρίσκεται στο χωριό Βουλιαράτες, όπου επικρατεί θλίψη και προβληματισμός.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος μίλησε στο CNN Greece, η σορός του 35χρονου αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι στο χωριό. Η σορός θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση, πριν μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμη ακολουθία. 

Ο πατέρας του 35χρονου δηλώνει θυμωμένος και προβληματισμένος τόσο για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, δολοφονία του παιδιού του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικογένεια από τις αλβανικές αρχές, πρώτον για τη μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της σορού και δεύτερον για την «σχεδόν καταδρομική επιχείρηση» στο σπίτι τους, κατά την οποία του «έβαλαν το όπλο στον κρόταφο».

Ο πατέρας και η αδελφή του 35χρονου που μετέβησαν στα Τίρανα για αυτό το σκοπό, μετά και το «πράσινο φως» από τις αλβανικές Αρχές, επέστρεψαν σήμερα το πρωί στους Βουλιαράτες, ενώ η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών σε γειτονικό χωριό.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία. Η ώρα της κηδείας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί είτε στις 11:00 το πρωί είτε στις 14:00 μετά το μεσημέρι. 

Λυκουρέζος: μετά την κηδεία αρχίζει ο δεύτερος κύκλος της υπόθεσης

Για τις κινήσεις της οικογένειας Κατσίφα μετά την εξόδιο ακολουθία του Κωνσταντίνου, μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα και στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Η οικογένεια θα ζητήσει άμεση πρόσβαση στη δικογραφία και να δούμε και να αξιολογήσουμε το υλικό, ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανίχνευση των γεγονότων, όπως έγιναν», είπε ο νομικός, εξηγώντας πως:

Λέγονται πολλά, όμως αν δε δει κανένας τη δικογραφία, να δει το έργο που έχει κάνει η Εισαγγελία, τότε δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Στόχος είναι να δούμε τι ακριβώς έγινε. Πιστεύω ότι, παρά το ότι δεν είναι εύκολο, όμως θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να διεξαγεί η έρευνα βάσει διεθνών δικονομικών κανόνων.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΕΛΛΑΔΑ