Kυκλώνας Μάικλ: Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (ΦΩΤΟ)

 Kυκλώνας Μάικλ: Τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (ΦΩΤΟ)

newsweb.gr


Οι κάτοικοι της βορειοδυτικής Φλώριδας είχαν περιθώριο μέχρι τις αρχές της Τρίτης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον τυφώνα με πιθανή πλημμύρα «απειλητική για τη ζωή τους».

Το γραφείο του κυβερνήτη Rick Scott είπε ότι υποχρεωτικές εντολές εκκαθάρισης είχαν τεθεί σε ισχύ για τμήματα του Bay County, το οποίο περιλαμβάνει το δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο της Πόλη του Παναμά και περιοχές σε κοντινούς κόλπους του Κόλπου και του Franklin.

"Κάθε οικογένεια πρέπει να είναι έτοιμη. Μπορούμε να ξανακτίσουμε το σπίτι σας, αλλά δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας", είπε ο Scott.

Η προειδοποίηση ήρθε μετά από την ενίσχυση του τροπικού συστήματος θύελλας σε έναν τυφώνα της κατηγορίας 1.
ο κυκλώνας έφυγε από τη δυτική άκρη της επαρχίας Pinar del Rio της Κούβας, αναβλύζοντας στα βόρεια με 12 μίλια την ώρα (19 χιλιόμετρα την ώρα), απέναντι από τη χερσόνησο του Μεξικού Γιουκατάν. 
Hurricane Michael is expected to bring storm surges and heavy rainfall when it smashes into Florida midweek
"Αυτές οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες και λάσπες," προειδοποίησε η NHC.
Ο πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος ήταν στο Ορλάντο, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν έτοιμη και κάλεσε τους κατοίκους να προετοιμαστούν για το χειρότερο.
Ο Σκοτ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 35 κομητείες, ενεργοποιώντας 1.250 στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς για την προετοιμασία της καταιγίδας.
Hurricane Michael comes less than a month after Hurricane Florence left dozens dead in the Carolinas

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΚΟΣΜΟΣ