Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο

Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί (κατα προτίμηση μπαγιάτικο) σπορέλαιο για το τηγάνισμα (αν το τηγανίσουμε και δεν το βάλουμε στον φούρνο) 5 αυγά ενάμιση ποτήρι γάλα αλάτι πιπέρι

Οι πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και ειναι τέλειες για πρωινό ή αν θέλετε να τους φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Μπορεί να τις γνωρίζετε και σας ποντιακές φελίες! Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα "συνοδευτικά" (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη). Δείτε τη συνταγή:

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.

Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει.

Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω απο το μπωλ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε.

Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε ψητές αυγοφέτες:

Εναλλακτικά και για πιό υγιεινά, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τις αυγοφέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε τις αυγοφέτες είτε σκέτες ή με ζάχαρη ή παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μέλι.

Κατηγοριοποίηση συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

20 λεπτά

Μερίδες: 

4

Βασικά υλικά: 

Ψωμί

Αυγό

Γάλα

Είδος Κουζίνας: 

Ελληνική Κουζίνα

Κατηγορία συνταγής: 

Παραδοσιακές συνταγές

Συνταγές Για Μπουφέ - Πάρτυ

Συνταγές για παιδιά

Μεζέδες - ορεκτικά

Τηγανητά

ΠΗΓΗ:supersyntages

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ