Βασική ζύμη πίτσας

Βασική ζύμη πίτσας

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) Μισό κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι ξίδι 1 κοφτό κουταλάκι ρίγανη 1 κοφτό κουταλάκι θυμάρι 130 γρ. βούτυρο μαλακό σε κανονική θερμοκρασία 200 γρ. γάλα χλιαρό 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Για να ετοιμάσουμε την εύκολη ζύμη για πίτσα, ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν σε μια μπάλα.

Η’ ακόμα καλυτερα, αν έχουμε, τα βάζουμε στην κουζινομηχανή με το εξάρτημα για το ζυμάρι και την αφήνουμε να τα ανακατέψει μέχρι η ζύμη πίτσας να γίνει μια μπάλα και να καθίσει κάτω.

 Στη συνέχεια λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού δουλεύοντας την με τα δάχτυλα μας. Μετά γαρνίρουμε την ζύνη με ό,τι υλικά πίτσας θέλουμε ντομάτα κονκασέ, γκούντα, ζαμπόν, πιπεριά κλπ).

Συμβουλές

Οταν απλώσετε την ζύμη για πίτσα στο ταψί, μην «γυρίσετε» προς τα πάνω και πίσω τις άκρες που περισσεύουν. Προσπαθήστε να το αποφύγετε αυτό, και να βάλετε γέμιση μέχρι τις άκρες.

Την ίδια ζύμη, αφαιρώντας τα πολλά μυρωδικά, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για τυρόπιτα κουρού ή τυροπιτάκια.

Το φύλλο σιλικόνης είναι τέλειο για να «ανοίξουμε» ζύμη για την πίτσα. Μετά το βάζουμε απευθείας πάνω στη σχάρα του φούρνου. Χωρίς ταψί δηλαδή.

Κατηγοριοποίηση συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

20 λεπτά

Μερίδες: 

8

Βασικά υλικά: 

Φαρίνα

Γάλα

Βούτυρο

Είδος Κουζίνας: 

Διεθνής Κουζίνα

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ