• Νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Εμβληματική νομοθετική πρωτοβουλία που αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες και λύνει προβλήματα, ενώ παράλληλα ενισχύει τον τουριστικό κλάδο και δημιουργεί ένα φιλικό επενδυτικό πλαίσιο, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό, η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά.

  • Εγκαινιάζεται αύριο στη Θεσσαλονίκη η διεθνής έκθεση Τουρισμού

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Τρεις δεκαετίες έχουν περάσει από την πρώτη διοργάνωσή της. Σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, τόπος συνάντησης και έκθεση ορόσημο. Όπως και να τη χαρακτηρίσει κανείς, σίγουρα αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του κλάδου να προβάλλουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και για την αυτοδιοίκηση να παρουσιάσει τις ομορφιές των ελληνικών προορισμών, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

  • Ανοιχτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες, Ελληνες και Ξένους, να επενδύσουν στην Ελλάδα

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ανοιχτή πρόσκληση στους επιχειρηματίες, Ελληνες και Ξένους, να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλας από το βήμα των εργασιών του συνεδρίου που οργανώνει στην Αθήνα, ο Οργανισμός Enterprise Greece, με θέμα "Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H)" .

  • Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός την περίοδο 2009-2016

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ποσό 52,3 δισ. ευρώ συνεισέφερε άμεσα ο τουρισμός - ένας από τους 4 δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας - κατά την περίοδο 2009-2016 στα έσοδα του κράτους. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) με τίτλο «Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα του τουρισμού στην οικονομία και τα φορολογικά έσοδα - Η περίπτωση της Ελλάδας, 2010-2016».

  • Ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από σύγχρονο παραμύθι

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η μαγεία της αρχιτεκτονικής σε πρώτο πλάνο

  • Μυρτιώτισσα:η παραλία των γυμνιστών στην Κέρκυρα

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Μπορεί ο καιρός να έχει σφίξει. Μπορεί ανεμοθύελλες να «δέρνουν» τις περισσότερες ακτές της χώρας μας, όμως στην Κέρκυρα, η παραλία των γυμνιστών η «Μυρτιώτισσα», παραμένει ασφυκτικά γεμάτη από τουρίστες που απολαμβάνουν τα φθινοπωρινά τους μπάνια, γυμνοί, κάτω από τον ζεστό ήλιο, στα καταγάλανά νερά του Ιονίου.

  • Ανοδική η πορεία του ελληνικού τουρισμού

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Την ανοδική πορεία των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού καταδεικνύουν για έναν ακόμη μήνα τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), για τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα αποτυπώνεται αύξηση των αεροπορικών αφίξεων τον Αύγουστο 2018 έναντι του Αυγούστου 2017.

  • Ματαιώνει 190 πτήσεις η Ryanair λόγω απεργίας του προσωπικού της

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Τα συνδικάτα ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και συμβάσεις για κάθε εργαζόμενο

  • Σχεδόν 45 εκατομμύρια επιβάτες τον Αύγουστο στα ελληνικά αεροδρόμια

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Εντυπωσιακή αύξηση 9,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017

  • Βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το βραβείο στην κατηγορία του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών «Star Family Holidays Destination» για το έτος 2018 απέσπασε η Ελλάδα κατά την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων του βρετανικού περιοδικού Travel Bulletin «Travel Bulletin Star Awards 2018», που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Landmark του Λονδίνου. Η σημαντική αυτή διεθνής διάκριση, μερικές ημέρες μάλιστα μετά τη βράβευση της Ελλάδας σε τρεις κατηγορίες στα «Cond? Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018», καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την αποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής στρατηγικής για την παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Τουρισμού σε εφαρμογή των κατευθύνσεων της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και υλοποιεί διεθνώς ο ΕΟΤ.