O ΠΑΟΚ, από τις πρώτες 15 χώρες στην κατάταξη της UEFA

O ΠΑΟΚ, από τις πρώτες 15 χώρες στην κατάταξη της UEFA

newsweb.gr


Μόλις πέντε ομάδες, ανάμεσά τους και ο ΠΑΟΚ, από τις πρώτες 15 χώρες στην κατάταξη της UEFA και συνολικά δέκα από τις 55 ομοσπονδίες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσιάζουν το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής στα εθνικά τους πρωταθλήματα.

Ο ΠΑΟΚ έχει έξι επιτυχίες σε ισάριθμα ματς στην ελληνική Super League, αλλά 16 βαθμούς λόγω τις γνωστής τιμωρίας, παρουσιάζοντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τις 11 σερί νίκες, μαζί με τις πέντε τελευταίες της περασμένης σεζόν, κάτι που επίσης δεν είχε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν. Να σημειωθεί ότι πέρυσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πετύχει 10 σερί νίκες μέσα στην ίδια σεζόν.

Ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας, μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει απόλυτη πορεία. Η Παρί Σεν Ζερμέν με 9 νίκες σε ισάριθμα ματς και η Γιουβέντους με 8Χ8. Μάλιστα η πρωταθλήτρια Γαλλίας, ξεπέρασε το ρεκόρ, το οποίο κατείχαν με 8 νίκες η Λιλ από τη σεζόν 1936/1937 και η Μαρσέιγ από την περίοδο 1960/1961.

Οκτώ νίκες σε οκτώ αγώνες έχει και η PSV Αϊντχόφεν, ενώ την πιο μακρά απόλυτη διαδρομή από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη, έχει η Σάλτσμπουργκ, πανηγυρίζοντας 10 επιτυχίες στην αυστριακή bundesliga.

Η ΑΕΚ Λάρνακας από την Κύπρο, με πέντε νίκες και η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ με 4 επιτυχίες, συμπληρώνουν την δεκάδα των απόλυτων συλλόγων στην Ευρώπη.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΑΘΛΗΤΙΚΑ