Εστίες μικροβίων στην κουζίνα

Εστίες μικροβίων στην κουζίνα

newsweb.gr


Δείτε για παράδειγμα,σημεία ή αντικείμενα στην κουζίνα σας που μπορεί να έχουν πολλά περισσότερα μικρόβια απ' ότι φαντάζεστε.

Σφουγγάρια

Είναι το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε όλα τα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού από τα μικρόβια και τις βρομιές, οπότε είναι λογικό πως εκεί παραμένουν πολλά από αυτά, αφού το απλό ξέβγαλμα με το νερό δεν τα απομακρύνει. Ειδικοί εκτιμούν ότι τα σφουγγάρια είναι ο υπ' αριθμόν ένα παράγοντας μόλυνσης από μικρόβια στο σπίτι. Κατά μέσο όρο σε κάθε σφουγγάρι "κρύβονται" 10 εκατομμύρια μικρόβια ανά τετραγωνική ίντσα

Πόρτα και λάστιχα ψυγείου

Για σκεφτείτε κάθε πότε καθαρίζετε την πόρτα και τα λάστιχα του ψυγείου σας; Από εδώ και πέρα πρέπει να το κάνετε συχνότερα καθώς αποτελούν την τέλεια κρυψώνα για μούχλα και μύκητες. Ένας λόγος παραπάνω να τα καθαρίζετε συχνότερα είναι ότι έρχεστε σε επαφή μαζί τους κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του για να πάρετε οτιδήποτε.

Αλατοπίπερο

Το αθώο αυτό αντικείμενο που πιάνουμε στα χέρια μας σχεδόν κάθε μέρα έχει πάνω του πολλά μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι βρίσκεται στη λίστα με τις δέκα πιο βρώμικες επιφάνειες του σπιτιού.

Πλυντήριο πιάτων

Κι όμως αποτελεί το πιο συνηθισμένο μέρος στο οποίο κρύβεται μούχλα και μύκητες. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε για μούχλα γύρω από τα λάστιχα της πόρτας. Αν δεν την καθαρίσετε εγκαίρως, κάθε φορά που εσείς νομίζετε ότι πλένετε τα πιάτα τα μικρόβια θα κολλάνε επάνω τους και θα πολλαπλασιάζονται.

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΑ