Αρακάς κοκκινιστός

Αρακάς κοκκινιστός

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο 1 κρεμμυδι ξερο και 2 φρεσκα.2 κουταλιες πελτε ντοματας ή 1 κουτί ντοματοχυμό 1 ματσάκι άνιθο 2-3 πατάτες 2-3 καρότα

Μια πολύ απλή αλλά κλασσική συνταγή για μεσημεριανό φαγητάκι, ο αρακάς κοκκινιστός με πατατούλες.

Κοβουμε τις πατατες και τα καροτα στο μεγεθος που θελουμε, ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια ενω παραλληλα σε μια κατσαρολα εχουμε βαλει το ελαιολαδο να ζεσταίνεται. Ριχνουμε τις πατατες, τα καροτα και τα κρεμμυδια στη κατσαρολα να τσιγαριστουν για περιπου 5 λεπτα,τα ανακατεύουμε και επειτα ριχνουμε τον πελτε ή το ντοματοχυμό, τη ζάχαρη και νερο οσο χρειαζεται για να σκεπαστουν τα υλικα στη κατσαρολα (οχι παραπανω) και τα αφηνουμε να βρασουν για 15-20 λεπτα.

Στη συνεχεια, αφου εχουμε ξεπλυνει τον αρακα και εχουμε ψιλοκόψει το ανιθο, τα ριχνουμε στη κατσαρολα με αλατι-πιπερι, συμπληρωνουμε νερό, αν χρειαζεται, και τα αφηνουμε να βράσουν για αλλα 30 λεπτα περιπου και είναι ετοιμο.

Δεν χρειαζεται ιδιαιτερο ανακατεμα για να μην διαλυθει ο αρακας, τοσο ωστε να μην κολησει το φαγητο.

Καλη ορεξη!

HideΚατηγοριοποίηση συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

45 λεπτά

Μερίδες: 

4

Βασικά υλικά: 

Αρακάς

Πατάτες

Είδος Κουζίνας: 

Ελληνική Κουζίνα

Κατηγορία συνταγής: 

Λαδερά

Νηστίσιμα

Πηγή:supersyntages

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ