Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

Ευκολα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 500 γρ. μακαρόνια 5-6 ντομάτες ή 1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα 1 κονσέρβα τόνο 3 κουταλιές σούπας κάπαρη 1 σφηνάκι τσίπουρο 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσουμε τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη, με μια γεύση που να χαίρεσαι! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικό προτιμάτε, εμείς απολαύσαμε τον τόνο με σπαγγέτι.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με νερό και με αρκετό αλάτι.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον τόνο και τον κάνουμε κομματάκια όσο μικρά θέλουμε. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κάπαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και αμέσως μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία όμως έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με τον τόνο και την κάπαρη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό (όσο θέλουμε) και το τσίπουρο.

Ανακατεύουμε καλά και τα μακαρόνια με τόνο και κάπαρη είναι έτοιμα!

Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη και καλή μας όρεξη. 

HideΚατηγοριοποίηση συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

10 λεπτά

Μερίδες: 

4

Βασικά υλικά: 

Ζυμαρικά

Τόνος

Βασιλικός

Κάπαρη

Ντομάτα

Είδος Κουζίνας: 

Ελληνική Κουζίνα

Ιταλική Κουζίνα

Κατηγορία συνταγής: 

Ζυμαρικά

Κυρίως πιάτα με θαλασσινά

Νηστίσιμα

Ψαροσυνταγές

Πηγή:supersyntages

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ