Κοτόπουλο ταντούρι σουβλάκι

Κοτόπουλο ταντούρι σουβλάκι

newsweb.gr


Πικάντικη γεύση και συνταγή πλούσια σε αρώματα, για τους λάτρεις των καυτερών!

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή ζεσταίνουμε γκριλιέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σαλάτα με αβοκάντο και βινεγκρέτ

Η συμβουλή μου: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.

Υλικά Συνταγής

6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια

μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο

σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι

Για τη μαρινάδα

2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό

2 κ.σ. λεμόνι (χυμό)

4 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)

1/2 κ.γ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. καγέν

αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ.

1 κομμάτι τριμμένο τζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού

Πηγή:argiro

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ