Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι, μπέικον και πουρέ

Μπριζόλες με σάλτσα πορτοκάλι, μπέικον και πουρέ

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 2 χοιρινές μπριζόλες 2 πορτοκάλια στιμμένα 2 φέτες μπέικον 1 καρότο 1 σκελίδα σκόρδο μισό κουταλάκι δεντρολίβανο μισό ποτηράκι κρασί λίγο αλεύρι λίγο λάδι αλάτι πιπέρι

Αυτό το φαγητό θα σας ξετρελάνει! Μιλάμε για χοιρινή μπριζολίτσα με μια καταπληκτική σάλτσα από πορτοκάλι, καρότο και μπέικον, μαζί με έναν απλό αλλά νόστιμο πουρέ. Εμείς το φτιάξαμε για δύο άτομα, αλλά με απλούς υπολογισμούς μπορείτε να το φτιάξετε για ολόκληρη την παρέα!

Αρχικά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις μπριζόλες ωσότου να «ασπρίσουν». Τις βάζουμε στο γουόκ να σωταριστούν για 6-7 λεπτά.

Παράλληλα, καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη, στίβουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια. Επίσης, καθαρίζουμε τη σκελίδα σκόρδο και την κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Μόλις οι μπριζόλες πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το καρότο, το χυμό πορτοκαλιών, το μπέικον, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, και το κρασί. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά. Το κόλπο είναι να έχει αρκετό ζουμί το φαγητό.

Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρέξ, το οποίο βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς. Προσοχή! Πρέπει να «γυρίσετε» δύο τρεις φορές τις μπριζόλες και αν δείτε ότι η σάλτσα «στεγνώνει» προσθέστε ένα ποτηράκι νερό.

Όση ώρα ψήνουμε τις μπριζόλες, ετοιμάζουμε τον πουρέ. Αν θέλετε δείτε εδώ μια συνταγή για πουρέ. Εναλλακτικά, καθαρίζουμε 7-8 πατάτες, τις κόβουμε μεγάλα κομμάτια και τις βράζουμε. Μετά από 20-30 λεπτά περίπου, αν δούμε ότι τρυπιούνται εύκολα, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ. Με ένα πηρούνι ή μια κουτάλα τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, 3-4 κουταλιές βούτυρο και μισό ποτηράκι γάλα. Ανακατεύουμε καλά και παράλληλα δοκιμάζουμε. Το μυστικό του καλού πουρέ είναι η δοκιμή! Αν δείτε ότι είναι πολύ πηχτός, προσθέστε γάλα. Αν τον θέλετε πιο αφράτο, προσθέστε βούτυρο!

Μόλις γίνουν οι μπριζόλες, τις βάζουμε σε δύο πιάτα και τις περιχύνουμε με αρκετή σάλτσα. Αν θέλουμε βάζουμε σε κάθε πιάτο τον πουρέ και περιχύνουμε με σάλτσα. Διαφορετικά, σερβίρουμε ξεχωριστά.

Κατηγοριοποίηση συνταγής

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

Μία ώρα

Μερίδες: 

2

Βασικά υλικά: 

Χοιρινό

μπριζόλες

Καρότο

Πορτοκάλι

Μπεικον

Είδος Κουζίνας: 

Ελληνική Κουζίνα

Κατηγορία συνταγής: 

Κυρίως πιάτα με κρέας

Πηγή:supersyntages

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ