Ένα από αυτά, αποτελεί κυριολεκτικά θησαυρό για τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά δίνοντας μια πολύ νόστιμη γεύση. Ερευνητές, πλέον αποκαλύπτουν και τα άλλα οφέλη του.
Ο λόγος για τον κουρκουμά. Ο κουρκουμάς δεν είναι απλώς ένα χρήσιμο καρύκευμα που δίνει γεύση στο φαγητό. Έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινεζική και ινδική ιατρική για χιλιετίες. Λόγω των αντι-φλεγμονωδών ιδιοτήτων του το μπαχαρικό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί γιατη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, του ήπατος, των αρθρώσεων, του εντέρου (κολικοί), του δέρματος και της δυσφορίας από την έμμηνο ρήση.
Η κουρκουμίνη πιστεύεται ότι μπορεί να αποδειχθεί μια εναλλακτική λύση για τη θεραπεία ελκών που προκαλούνται από το βακτήριο Helicobacter pylori, που γίνεται σταδιακά όλο και πιο ανθεκτικό στα αντιβιοτικά.
Επιπλέον, η κουρκουμίνη διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και μπορεί να έχει προστατευτικές ιδιότητες έναντι στην νόσο του Πάρκινσον και του Alzheimer.