Η τονοσαλάτα είναι μια διαιτική σαλάτα, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.
Για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα θα κάνουμε την εξής διαδικασία:
Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.
Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό ή το λάδι(ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , την ντομάτα και το αγγούρι και τα βάζουμε στο μπολ.
Στο τέλος ρίχνουμε τισ ελιές και την μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρις
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος:
Δεν χρειάζεται!
Μερίδες:
4
Βασικά υλικά:
Μαρούλι
Κρεμμύδι
Ντομάτα
Μαγιονέζα
Τόνος
Είδος Κουζίνας:
Ελληνική Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής:
Σαλάτες