Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα

newsweb.gr


Υλικά συνταγής 1 μαρούλι 1 κονσέρβα τόνου 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1/2 ξερό κρεμμύδι 1 ντομάτα 1/2 αγγούρι 5 ελιές 1/4 της κούπας μαγιονέζα

Η τονοσαλάτα είναι μια διαιτική σαλάτα, που φτιάχνετε πολύ εύκολα και μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Για να φτιάξουμε την τονοσαλάτα θα κάνουμε την εξής διαδικασία:

Πλένουμε καλά το μαρούλι με νερό και ξύδι. Το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει.

Σε ένα μεγάλο πορσελάνινο μπολ ψιλοκόβουμε το μαρούλι.

Στραγγίζουμε τον τόνο απο το νερό ή το λάδι(ανάλογα την κονσέρβα που έχουμε αγοράσει) και το προσθέτουμε στο μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , την ντομάτα και το αγγούρι και τα βάζουμε στο μπολ.

Στο τέλος ρίχνουμε τισ ελιές και την μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και η τονοσαλάτα είναι έτοιμη για σερβίρις

Χρόνος προετοιμασίας: 

10 λεπτά προετοιμασία

Χρόνος ψησίματος: 

Δεν χρειάζεται!

Μερίδες: 

4

Βασικά υλικά: 

Μαρούλι

Κρεμμύδι

Ντομάτα

Μαγιονέζα

Τόνος

Είδος Κουζίνας: 

Ελληνική Κουζίνα

Κατηγορία συνταγής: 

Σαλάτες

ροή ειδήσεων

imonline - Κατασκευή ιστοσελίδας στο Ηράκλειο

Τα νεώτερα άρθρα της κατηγορίας ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ