Τώρα που καλοκαιριάζει τα μεζεδάκια είναι πολύ συνηθισμένα να συνοδεύουν το ουζάκι μας.
Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:
Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το χταπόδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσουμε το χταπόδι το αφήνουμε να κρυώσει
Ψιλοκόβουμε το χταποδάκι μας ή αν δεν μπορούμε το αλέθουμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το χταπόδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε το μίγμα καλά.
Σκεπάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
Πλαθουμε σε μικρά χταποδοκεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Μόλις τηγανίζονται, τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιτό λάδι
Τα σερβίρουμε με τους υπόλοιπους μεζέδες ζεστά.
Καλή ουζοκατάνοιξη!
HideΚατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας:
Μιάμιση ώρα προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος:
10 λεπτά
Βασικά υλικά:
Χταπόδι
Ντομάτα
Κρεμμύδι
Ψωμί
Είδος Κουζίνας:
Ελληνική Κουζίνα
Μεσογειακή Κουζίνα
Κατηγορία συνταγής:
Finger food
Μεζέδες - ορεκτικά
Νηστίσιμα